Актуални тенденции в уеб дизайн през 2018

Всеки дизайнер е много заинтересован да бъде в крак с последните новини и решения в тази област и също така е необходимо да знаете за текущите тенденции и особено за тенденциите в уеб дизайна през 2018 г. на пазара. В допълнение към новите тенденции за графичен дизайн 2018, дизайнът трябва да бъде уникален. Всъщност, уеб дизайнът е толкова динамичен, че нещо, което се счита за свежа и модерна преди няколко години, може да изглежда напълно остаряло. Поради това е много важно да познавате най-новите тенденции и да наблюдавате промените, които се случват.

Всеки дизайнер трябва да разбере, че това е непрекъснат процес на придобиване на нови умения и знания. Нека да разберем какви са тенденциите за уеб дизайна през 2018 г. и какви прогнози.

В нашите разработки на уеб сайтове винаги отчитаме тенденцията в дизайна и комбинираме изискванията и желанията на клиента с модерни стилове.

 

Това са някои от актуалните тенденции в сферата на уеб дизайн за 2018 г.

Модели форми, линии и кръгове

Геометрични форми – кръгове, ромбове и други форми – заглавия във фигура или графика в така форма в подходящи области.
Тази тенденция се появява през 2016 г., придобивайки популярност през 2017 г. и ще продължи да се развива през 2018 г. Използването на смесени форми и модели на страниците вероятно ще доведе до добри резултати. На първо място, дизайнът и оформлението са високо ценени в дизайна. Плоският дизайн и дизайн на материала трябва да бъдат комбинирани с декоративни елементи и прости форми. 2D дизайн продължава да съществува; все още има някои промени.

 


Контрастни атрактивни цветове и акценти в заглавията

Нека да добавим ярки цветове и да декларираме смело себе си! Материалният дизайн и плоският дизайн се съчетават перфектно с контрастиращите цветове. Разбира се тук е изключително важно естетически стилно добре съчетаните цветове. Преходът на цветовете е сред актуалните и съвременни тенденции в съвременния дизайн. Компанията Instagram първо реши да промени корпоративните изображения и лого. Те са променили цветовете си в многоцветни градиенти и преходни. Лого, бутони и други елементи имат нов стил. Това е тенденцията за 2017 г. и предполагаме, че тя ще продължи да се използва през 2018 г. Най-важно е да се съчетае цветовата гама по правилен и естетически приятен начин, за да се избегнат дразнещи контрасти в съчетанията.

Уникални картини и графики Графичният дизайн се втъмнява като част от обикновения уеб дизайн. Той има значителен потенциал, който не е напълно открит. Ето защо предполагам, че през 2018 г. ще видим как графичните илюстрации ще получат по-голяма популярност. Предлагам ви да се запознаете с някои области, които представляват голям интерес за дизайнерите. Скица изкуство. Тази занаятчийска тема е завладявала бизнеса, а ръчно изработените печат. Тази тенденция продължава да се развива и в уеб дизайна.


Фотосъдържание

Подходът към фотосъдържанието остава релевантен в тенденциите за уеб дизайн 2018 в сайтовете за електронна търговия, както и при подобни изображения, избягващи в магазините, в полза на уникалните авторски снимки. Интересно е, че причините са очевидни: повече от 60% от потребителите смятат, че решаващият фактор за покупката е използването на уникални снимки и снимки, така че електронните магазини трябва да им отдадат максимално внимание на снимковото представяне. Страхотните снимки са първата стъпка за успех в продажбите, като са включени в тенденциите на електронната търговия 2018!

Ако имате нужда от уникален и разпознаваем дизайн, ключово е сполучливото сътрудничество с опитен и креативен дигитален дизайнер с усет в тази сфера. За предпочитане е да се избягва буквалното копиране на снимки и да насочите вниманието си към оригинални и уникални графични изображения. Да, акциите продължават да печелят популярността си, но има наистина интересна тенденция, която ще продължи да се развива през 2018 г. – индивидуален подход към дизайна и графика.
Това е индивидуалността, която със сигурност ще подчертае вашата изключителност в едно или друго поле на потребителската преценка!


Анимация

В днешно време анимираните обекти са буквално навсякъде: в лога, икони на сайтове и приложения, преходи между обектите в материала. Понякога, дори и в масовото изпращане на поща, интерактивна може да се получи: тя придобива видео на заден план, както и интегрирана обработка на поръчки и пълноценни менюта. Видео и GIF с превъзходно качество, които работят върху непрекъснат цикъл, предлагат истинско плавно визуално удоволствие за очите ни, се считат за популярен начин за добавяне на въздействие и движение към страниците.
Естетически умерените ефекти на анимиране в определени области в сайта успешно ангажират и задържат вниманието на посетителите за повече време и ги насочват интерактивно да разглеждат следващи страници. Тенденциите са в създаване на леки и адаптивни методи за прилагане на анимирано действие на елементите в страниците, така че да бъдат достъпни и по-универсални за показване от браузерите, вместо да се ползва атрактивния Флаш формат, който напоследък не се показва унивесално от всички браузери.
Страхотна анимация привлича вниманието на потребителя и трябва да бъде в тенденциите за уеб програмиране 2018


Приоритетна и неизменна мобилна адаптивност & прогресивни приложения

Прогресивните приложения и мобилният подход, особено AMP, ни донесоха нещо чудесно. Във време, когато всеки ден има все повече и повече потребители на мобилни устройства, които осъществяват достъп до интернет, е необходимо всеки уебсайт да има реализиран отзивчив дизайн, както и първо развитие за мобилни устройства. Това означава, че уебсайтът или уеб приложението ви е разработен за първи път за мобилното устройство, като се откроява мобилният потребителски опит и се добавят функции, които ще насърчат потребителите да взаимодействат с приложението още.

Ето защо се надяваме да видим по-голям брой прогресивни приложения, разработени през 2018 г.


Привлекателна естетика и добра скорост на страницата

Технологията напредва и всеки ден виждаме екрани толкова големи, колкото сън, а резолюциите на мобилните устройства стават по-резки и по-резки. При такива условия трябва да създавате привлекателни графики с изключителна естетика в съчетанието на качество и размер. Ръчно изработено изкуство, подобрено с дигитализиран ефект, 3D обекти или друга многоизмерна графика, която ще накара вашите зрители да мислят – всичко това трябва да бъде на уебсайта Ви в предстоящия период.

Въпреки това, въпросът с многослойна, естетически приятна графика е, че те може да бъдат по-тежка за зареждане. С обявяването от Google, че скоростта на страницата ще играе важна роля за класирането, особено на мобилните устройства, човек трябва да помисли значимо за оптимизирането на избраните изображения и 3D анимации. И единственият начин, да се свие размера, да се компресира, позволявайки на файла да не губи качеството при намарен размер е с помощта на актуални нови инструменти за оптимизация на изображението.


Видео за виртуалната реалност

Тази година почти всички уеб сайтове съдържат видеоклип и почти всички от тях използват видео, за да представят сайта си и кои са за посетителите си. Приложения като iMovie и VivaVideo направиха създаването на видео по-лесно чрез своите смартфони. И с появата на виртуалната реалност и нарастващия брой VR оборудване, продавани на пазара, всеки скочи в кораба на VR. Дори сайтовете за развлечение за възрастни използват видеоклипове за виртуална реалност, за да дадат на зрителите си още по-добър опит за гледане, затова е много важно да използвате видеоклипове за виртуална реалност на уебсайтовете си през 2018 г.


Изкуствен интелект – чатботове

На всяка онлайн поддръжка за чат искаме помощ, chatbots са тези, които винаги се поздравяват като първи. Тези чатботове в началото изглежда правят вашите проблеми още по-лоши, но като изкуствена интелигентност и машинно обучение се развива във времето, те също стават много по-умни. Дори социалните приложения ви познават лицата и приятелите ви и се опитват автоматично да ви маркират в снимките. 2018 ще донесе по-безпроблемно преживяване в мрежата, като допълнително го опрости с помощта на AI.


Плосък дизайн

Flat design беше представен за първи път от Apple Inc. в iOS 7. Windows след това последва примера с пускането на Windows 8, след което Android последва и плоския дизайн с версията Android 5.0 “Lollipop”. Оттогава насам трите най-добри операционни системи за мобилни и настолни платки използват най-новите версии, а именно iOS 11, Windows 10 Fall Creators Update и 8.0 “Oreo”, съответно.
Дори да се направи опитът на потребителя като цяло “flat-ish” и да бъде елегантен и модерен точно като тези операционни системи, почти всички уеб разработчици включиха плоски дизайни във всеки уебсайт, който създават. Плоският дизайн е отличен както за естетическите, така и за ефективните характеристики на обекта: чистият и минималистичен дизайн е много бърз, за ​​да се натовари, но все пак много приятен за окото. Този фактор дори ще направи плоския дизайн популярен през целия 2018 година.


Съвременни шрифтове и типография

Перфектният партньор за плосък и минималистичен дизайн също е класически вид шрифт. Казано е, че бързо зареждане са много добри за SEO и потребителски опит. Предизвикателството за уеб разработчиците и дизайнерите е: как те могат да създават висококачествени уеб сайтове, без да зависят от изображения с висока резолюция, които отнемат твърде много време за зареждане? Решението на този проблем е типографията и е много важно да я използвате, за да заредите уебсайтовете си по-бързо от всякога.


Visits: 105

Written by 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *